Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En bricka i spelet

 

Ytan du står på är inte stor,
men Snövit!
du dansar mig till skratt.

Där inom är du
i din fulla prakt
en akt,
en del
en ibland hatad,
ratad
svart-vit pakt.

Ytan är inte stor.

Lika små
är mina fördomar,
glädjen att se dig,
glädjen att du
har ett liv.

Ytan är inte stor.

Och vi
lever inte på samma.

Det är väl ok att jag ler,
inget ont, bara ett val

jag gjorde.

 




Fri vers av Leif Furstedt
Läst 248 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-09-26 23:52



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Blir helt tagen av dessa väl flätade ord...och förvånas över att ingen ännu kommenterat texten - för den är sannerligen läsvärd - och detta med råge. Du lyckas beröra mig på djupet, fastnar allra mest för:

" Ytan du står på är inte stor,
men Snövit!
du dansar mig till skratt."

- helt underbart - blir varm i själen, det är magiskt ju!!;-)
2009-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt