Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad säger man?


Ingen titel

Blixtarna över himlavalvet är våra vägvisare.

Vägen delar jag med mördare och helgon.
Regnet piskar fram vår stig
ur det förvuxna mörkret.

Jag försöker bara porträttera dig.
Du högsta tanke bortom tanke och förnimmelse.
Fåfängan flyter utan motstånd inatt.

Jag ska återuppväcka tystnaden.
Bli hår, ögon och yrvakna gäspningar.
Kamouflera mig bortom allt i allt som speglas i den sanna tomheten av mitt jag.

En tekokare gör mig hörd,
en tystnad talar i tungor,
en diamant slipas i min hjärna
för att sitta på ringen runt ditt finger
och nu lättar ordet på sitt tryck,
ger slutet till alla ögon och intellekt.




Fri vers av Predikaren
Läst 239 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-09-28 23:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"Ja, detta är något ont och plågsamt: sådan han kom får han gå härifrån. Vad har han för glädje av sin strävan efter vind?", sa Predikaren (Pred 5:15)

Stämningen driver berättelsen framåt, som en björn driver en fårskock mot branten. Varje ord känns avvägt på mikrogrammet när. Jag lägger den här bland mina favoriter.
2009-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Predikaren
Predikaren