Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utbrända däck på väg mot din läckra kropp näck

Det är någonting
med hur
vi tömmer våra
plånböcker
på varandra

Hur vi kastar
in feta desertostar
i våra magsäckar
efter att vi tömt
vars en halv flaska vin
i våra vardagströtta
kroppar

Det är någonting
med
hur vi
lastar in
påse efter påse
vecka efter vecka
i den trötta volvon
som närmar sig
en slags utbrändhet

Hur vi sneglar
och hälsar artigt
på varandra i storköpsaffären
i videoaffären
i bankomatkön
i vidvinkelsynens påträngande fält
tresekundersregeln
i sociala färdigheter

Det är någonting med allt
detta
men något verkligen speciellt
är när jag kupar mina händer
sekunderna innan
dina bröst
möter
mina ivriga skälvningar

Luften mellan
ögonblicket
är
laddad




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 204 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-10-01 19:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan