Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till hanna arendt om mytologins verklighet


ideernas prejudikatlöshet


jag fattar faktiskt inte varför
jag hade valt att bege mig till en brottsplats
det säkra är att det är viktigt
det är viktigt att röka pall mall
att sippra dubbel espresso med mjölken i en silverkanna
att skriva ner det som är avslutat

men det är en bräcklig vapenvila

det är omöjligt att rekonstruera
att återuppleva
det som ingen längre minns
som ingen mindes när det hände
och som sedan dess har bleknat

man måste försöka förstå
om det finns något att förstå
att detta kanske är kärnan
som skall grävas fram
spottas ur köttet av de förlorade

som mödrar går mot mötet
av en genomborrad kropp

jag fattar faktiskt inte varför
jag fortfarande söker något mänskligt
en borttappad sång
en liten dörr byggd av en mullvad
som mynnar ut

mellan det förflutna och framtiden

allt täcks över
av nya ringar runt hylsorna
av nya kritcirklar runt pärlorna
cigaretter tänds och blåser bort
det är ett budskap till människorna

som rökringar i horisonten

jag fortsätter att famla efter ord
ord från högspänningsledningar
och ur hjärtan som slutat slå
krossar hämnden
med byggkran och blank kula

men jag fattar faktiskt inte varför




Övriga genrer av himlens hemlighet VIP
Läst 544 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-10-04 11:06



Bookmark and Share


    Göte Holmlund
bloss som inte når tillräckligt djupt och cigg som är alldeles för korta, så man inhalerar paket på paket, mest för att de uppgivna suckarna ska hålla sig borta
2009-10-09

    ej medlem längre
De ju det som är så jobbigt med prejudikat, om de någonsin hade en tyngd i sig så var det antagligen just då de fastställdes och ärligt talat så kan man inte vara säker på det heller. Och att återgå eller som min svärfar brukar säga återåt! eller återäta någonting man redan ätit, som en politiker som säger om samma mening utan att fatta vad den betyder, han kommer återäta ihjäl sig... De är bättre att inte älta, som han också brukar säga, det enda minne som är värt att ha är det man ännu inte har lärt känna... eller det kom jag på själv just nu. Jag vet inte Himlen, men det skulle vara härligt att ta sig en titt i dina anteckningsböcker, idéerna där kanske inte gäller längre, men de kan säkert ge inspiration till något nytt, som den här märkliga paragrafen!
2009-10-04

  himlens hemlighet VIP
gomörra, som de säger norröver
2009-10-04
  > Nästa text
< Föregående

himlens hemlighet
himlens hemlighet VIP