Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
har aldrig tyckt om hösten


vågar inte stava till K Y L A

upp och hoppa

upp och hoppa

asfalten ber inte om nåd.

nu har vi inga tårar kvar

dina läppar är frusna av den kalla vinden.
bleka och spruckna, och du säger inte
lika mycket som du brukar.

men du säger att man inte kan sy ihop allting
när det går i spillror igen veckan efter.

när du pratar

när du säger nånting

älskling.


du pratar om händer som värmer

jag ÄR rädd för din beslutsamhet
du verkar attraheras av min retlighet
du är så stolt över din nya frisyr

dina käkben
är så sköra.

när du är vaken;


läser du tidningen varje morgon
och frågar dig,

varför inget intressant nånsin händer dig
du lutar dig tungt på min axel
och viskar älskling,

vill du vara någon alla går förbi
eller någon alla tappar andan utav




Fri vers av sprucknaläppar
Läst 256 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-10-05 17:37



Bookmark and Share


  Idilia
Sista meningen var klockren, riktigt fint
2009-10-23
  > Nästa text
< Föregående

sprucknaläppar
sprucknaläppar