Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av Evert Taubes "Så skimrande vara aldrig havet"


Ljuset från dörren på glänt

Ljuset från dörren på glänt.
Gryning som aldrig har hänt,
som nu kan till att hända.
Hoppets ljus är nu tänt.
Midvintersolen har vänt,
så att våren kan ny återvända.

Gråhet som återfår färg.
Koppar som blänker då ärg
och sot nöts bort från en kittel.
Värmen i ben och i märg,
som betvingar försätta ett berg
och skriva på nya kapitel.

Över gårdag det strukits ett streck.
Skuggor i hörnen är väck,
och ska aldrig återuppväckas.
Det gamla har lagts i en säck,
och blommorna blommar i träck.
Förhindrar att hoppet ska släckas

Som när maratonloppet är slut,
och man äntligen kan pusta ut,
kan man äntligen sitta och pusta.
Stormakter bränt allt sitt krut.
Terrorbalans slår backut.
Militärmodet blir att nedrusta.

När med ord jag vill säga mer.
Gramatiken som ej längre ger,
det verb som inte är böjligt.
Då man inga utvägar ser,
blott en blick från dig då du ler,
gör att inget är längre omöjligt.




Fri vers av Knickedick
Läst 223 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-10-05 18:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick