Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag har förstås en tid som gått och grunnat på en sak, om farfar kunde åka till Italien och sjunga opera så skulle väl jag kunna spotta upp mig och trudelutta fram 'Imse vimse spindel' eller 'Ekorrn satt i granen'? Det gäller ju att sjunga nåt kort...


Något litet om talang





Man kanske skulle söka till idol nästa höst
stå där bland trupperna
sjunga barnvisor och liasom
hålla ångan uppe om man så säger

sjunger gör man ju bättre
än åtminstone den sämre hälften
av de hoppfulla tjejsarna o pajsarna
å om de vågar sig dit

ja, då måste ju även en annan
som glad o käck personlighet
dra som ena strå till denna stack
till denna slingrande folklika å

fast det huvudsakliga syftet
med att stå där och ta sig ton
är förstås att skrämma bort dem
som inte sjunger så bra

kön blir ju kortare då och så
kommer man in snabbare
å så kan de korta programmet
eller fylla det med mera bubbel

nog har man hört ett o annat
från den där trion till domare
som är så slängda i käften att
en o annan väl aldrig glömmer fadäsen

för å skoja en smula med jurun
har jag tänkt över saken och nu
vet jag allt hur man skjuter skarpt
o sjunger Luciasången till Marseljäsen




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-10-06 12:14



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
jag har hört att jag kan vära rätt slängd i käften själv, och naturligtvis kan jag sjunga... även om en sångpedagog dömde ut min förmåga redan när jag var ton-åring, dessutom tänkte jag att det kunde vara kul att börja sjunga redan medan man köar...
2009-10-06

  Catharina Edin VIP
Kul dikt här - men gör det inte, jag ber - du blir ju bara tillplattad av de där elakingarna, och det är det inte värt!
2009-10-06
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP