Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hur tänker dom, av ospray, inspirerade


Kritik på en text (311)






Vi borde förstås starta Poetpartiet
eller möjligen
'Poesipartiet, de icke analfabetiska'

för att antyda att de som sitter vid makten
inte gärna kan var pålästa så värst ofta
eftersom de uppmuntrar
sina släktingar och vänner
att bryta mot regler och lagar
vi andra dödliga är strängt övertalade att följa
till åtminstone 'bokstaven'...

nu behöver vi på någon poesiträff
prata ihop oss och så 'över partigränserna'
komma överens om en plan
samt vilka som skall vara valbara
på röstsedlar och sådant.

En ledare behöver vi förstås och det
skulle nog passa om hon var två
en mera manlig sida och en mera kvinnlig...

Kanske ett gift sambopar kunde samsas
om posten som partiledare
men då måste de förstås lämna sina
äkta hälfter hemmavid och
låta dem sitta på bänken...

...under hela den 'allsvenska'
som valet och tiden strax före
skulle kunna kallas för
med alla turer hit o dit
samt alla dessa vallöften som må födas




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 301 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-10-06 12:37



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Ledare blir den eller de som är mest lämpad'e av de som blir valda till att vara en grupp att leta ledare i... kanske väljer vi ledare genom omröstning, kvotering, går efter egenskaper etc
jag är förstås en av dem som ingår i denna grupp, för att andra jämt valt mig till ledare i de flesta grupper jag varit med i... om det har med kompetens att göra vet jag inte säkert dock, jag känner till en hel del om de egenskaper en ledare bör ha, men det gör mig inte per automatik till ledare och utan supportrar finns ju heller ingen grupp att leda
2009-10-06

  Ronny Berk
utan att känna till texten som avses ; politisera mera ; och valfrihet är icke endast frihet från valar...
2009-10-06

  Catharina Edin VIP
jag är med - men inte som ledare!
2009-10-06
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP