Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Egentligen inte helt finslipad. Översättninga av Zappas "Montana" (sök på Youtube).


Island

Jag kanske flyttar till Island snart
För att försöka odla lite
Tandtråd

Låter den växa
Och klipper ner den
I en liten vit låda
Som jag kan sälja i stan

Här finns det ingen
Som ger mig råd
Men jag odlar min alldeles
Egna Tandtråd

Odlar min alldeles
Egna tandtråd

Och jag kanske skulle fånga lite val
Men jag lämnar kött och olja
Till nånannan… men å andra sidan

Sparar jag späcket
Och smälter ned det
Droppar lite tråd
Och svischar runt den

Jag kommer få mig en skörd
Av högsta börd (det är därför jag ska flytta till Island)

Nu flyttar jag till Island snart
Där ska jag bli tandtrådsmagnat
Nu flyttar jag till Island snart
Där ska jag bli handklådsspenat

Ja ska plocka
tantrån
Som växer där på heden
Pocka trån!
Ja plocka’n da å natt å
Eftermiddan

Ja rider på en pålle-häst
(hans namn är Lilla Sleipner)
En bra pålle-häst
Även om
Det är lite tradigt å sadla eller
alls sitta upp
Det är lite tradigt å sadla eller
alls sitta upp
Sitta upp

Ja ska plocka
tantrån
Även om ni tycker atte låter dumt
Jag skiter i att de låter dumt
Jag skiter i att de låter dumt

Jag skall skaffa mig en häst
Ungefär så här stor
Som jag skall rida på längs kusten

Med ett
Par av grovarbetaranpassade
Zirkonsmyckade pincetter i min hand
Alla andra vikingar skulle säga
Att jag är häftigast på Island!

Här finns det ingen
Som ger mig råd
Men jag odlar min alldeles
Egna Tandtråd

Odlar min alldeles
Egna tandtråd
Odlar min alldeles
Egna tandtråd

Jag skulle
Rida fram längs kusten
Med mina pincetter glimmande
I månskensnatten

Och sen skulle ja
Ta en kopp kaffe
Å sparka lite mot marken
Bara jag och min dvärgislandshäst
I tandtrådsvildmarken

Å sen skulle ja liksom
Sitta upp igen
Och rida
Som en fri man
Mot den stålande solen på Island!

Nu flyttar jag till Island snart
(Huah, huah, huah)




Övriga genrer (Översättning) av Serapis VIP
Läst 231 gånger
Publicerad 2010-01-23 13:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Serapis
Serapis VIP