Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärringen

Hej jag har hittat några gråa hår

och en grop i ett av mina lår

Mina höfter bär spår av graviditet

Brösten inte så fasta jag vet

fast det är inte så mycket de hänger

Men vad spelar det för roll livet svänger

Att bli äldre har också sin charm

Även om man inte har en fast barm

Nej jag vill inte se ut som en flicka på 17 år

Jag vill att livet ska ha satt sina spår

Jag välkomnar alla skrattrynkor jag ser

och det lär komma fler

När mitt långa lockiga hår har blivit helt grått

ska jag sitta i min gungstol och le så smått

Tänka på allt som varit dåligt och bra

och vänta på att mina barnbarn ska komma på besök någon dag

När de sedan är här ska jag njuta av deras vitalitet och minnas hur det var

så länge jag finns kvar




Bunden vers (Rim) av Aila
Läst 271 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-04-19 20:56



Bookmark and Share


  Lavinia Röd
Härligt! Jag ser också fram emot allt häng och alla fina skrattrynkor :)
2011-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Aila