Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det eviga kriget

I krig är allt tillåtet
I kärlek likaså

Det finns bara förlorare
Likhögarna växer
Sönderskjutna stackare

Alla segrar är tillfälliga
Imorgon är en ny dag
med nya fältslag
och fler döda

Det är som i Stalingrad
säger soldaten utan namn
Det är som i Sarajevo
säger kvinnan utan söner

Folket pratar om fred
men begreppet är svagt
Kriget pratar om folket
men nationen är svag

Dö för flaggan eller lev för fienden
lyder propagandan som alla glömt

Skyttegravarna dränks
i kärleksbrev
Avsändaren vill vara anonym
I krig finns ändå inga namn
bara siffror och statistik





Fri vers av EmilOskarJohansson
Läst 185 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-09-07 01:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Låt oss bedja för fred å mot alla krig!
2012-09-14
  > Nästa text
< Föregående

EmilOskarJohansson
EmilOskarJohansson