Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Herr Höst

Efter varje sommar
tågar herr Höst in
Gör allt levande grönt
till något brunt, rött och dött

Knappast en överraskning
ändå alltid lite obekvämt
Som en objuden gäst
som skrämmer bort värmen
ljuset
och livet

Vi drömmer om brittsomrar
och indiansomrar
Kanske bokar en charter
när oktober är som mörkast

Men varför inte välkomna herr Höst
som en av årets fyra
säsongsgäster?

Visserligen är herr Höst
inte lika varm och spontan
som fru Sommar
eller lika sprudlande och energisk
som pojken Vår
inte heller är han lika frostigt charmig
som flickan Vinter

Men herr Höst vill inget annat
än att bli din vän
Han må verka trist, grå och dyster
men ge honom en chans
och han kan vara mycket yster




Fri vers (Fri form) av EmilOskarJohansson
Läst 224 gånger
Publicerad 2012-09-18 11:07



Bookmark and Share


  ytligheter
Åh, så himla mysig dikt! Den får mig le och hålla med dig.
2012-09-24
  > Nästa text
< Föregående

EmilOskarJohansson
EmilOskarJohansson