Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
User avatar

Attimi


41 år Female icon


Dagbok

Dagbok - Mars 2007

« Tillbaka till dagböcker

Ett litet tidsperspektiv

Torsdag den 22 Mars 2007

Curriculum Vitae

Rensar bland filerna pa datorn när jag stöter pa ett gammalt CV och än en gang förundras över allt jag fick gjort förr i tiden, när jag inte var människa.
Meriter staplas pa meriter och när jag nu läser undrar jag om mitt liv bara bestod av plugg och depression, likt ett urverk av hopp och förtvivlan. Jag känner en klump i halsen vid tanke pa hur daligt jag matt en gang i tiden, men det är bara övergaende. Min kropp, som numera är väl närd, vardad och utsövd har svart att aterskapa den tidens illamaende. Jag sparkar av mig tofflorna och kurar ihop mig i min slitna damastfatölj.

Slutligen stänger jag min LT och sväljer den sista klunken Hibiskusté innan jag vinkar adjö till ägarna pa mitt stamcafé och tar den langa vägen till jobbet, den som leder genom Volksgartens rosarium. När jag gar genom moln efter moln av rosendoft, fran de kryddigt söta till de fuktigt parfymiga känner jag aftonsolens kvardröjande värme genom sulorna pa mina gamla lädertofflor. Jag är klädd i slitna jeans och en vit t-shirt, en del av \"uniformen\" jag skaffade mig när jag kom hit. Ingen hade talat om för mig att vita t-shirtar sällan förblir vita i tvaaringars sällskap. Men det gör inte sa mycket, efter en omgang blekmedel är bade fläckarna och halva t-shirtens fibermassa borta. Det känns som om alla kläder jag har nuförtiden är tvättade till lenhet och slitna till perfekt passform av dagslanga promenader och duster i sandladan.

När jag kommer fram star hon stralande i dörren, med lockigt har pa ända och spaghetti Bolognese runt munnen, pa händerna och allt däremellan.

Och jag ler...


 

2011

januari (1)

2007

september (1)
augusti (2)
maj (6)
april (9)
mars (1)