Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




User avatar

Attimi


41 år Female icon


Dagbok

Dagbok - Maj 2007

« Tillbaka till dagböcker

Torsdag den 17 Maj 2007

Jag glömde mitt hjärta idag

Var oengagerad på jobbet idag och nu mår jag dåligt. När ska jag lära mig att bristande integritet och helhjärtat engagemang är som olja och vatten? Jag har vetat det i evigheter, men när ska jag förstå; att om jag någon gång sade nej skulle jag mera överlåtet kunna säga ja. Som det var nu, var jag oengagerad med ett barn och för det har jag svårt att förlåta mig själv.




Måndag den 14 Maj 2007

Själen har något att säga Gud

Satt igår och pratade med en ytlig bekant. Jag brukar tycka om att jämföra människor med djur - och nej det är inte så tokigt som det låter. Han är en katt, för han är mild och mjuk med nåt läskigt inuti. Ett dubbelansikte. Vi pratade om religion och om döden. Och då sade han plötsligt något som fick mig att studsa till i min stol (Otroligt, hur ofta osympatiska människor säger bra saker). \"När vi en dag står framför Guds ansikte för att dömas, då har själen något att säga Gud\".




Torsdag den 10 Maj 2007

Räkenskap

Minus en älskad och ungefär en 30 cm hår. Plus några kilo om rumpa och lår. Ett hundratal sömnlösa nätter, några dussin missade samtal. Sorger, bedrövelser och slopade föresatser. En dl tårar om dagen och några decibel skratt. Eviga bekymmer gör en evigt matt. Men jag har älskat ett barn och här svänger strax vågen. För ibland har hon gnuggat sin panna mot min och sagt iiiiiiih så det surrar i öronen. Och då har jag tänkt, att visst är det skit ibland men överlag är det är gott, gott, gott att leva.




Det gör ont i mig idag...som brännässlor. En värk som smeksvider. Och ändå var jag så lycklig för ett ögonblick sedan.

Tisdag den 8 Maj 2007

För att han älskade Sara






Måndag den 7 Maj 2007

Här kommer en ängel

Blev utbjuden igår av en ytlig bekant. Han är föreläsare för kursen innan min och eftersom jag kommer tidigt brukar vi alltid pratas vid en 5-10 minuter innan min lektion börjar. Det var en mysig eftermiddag. Vi gick till ett café på Spittelberg (typ gamla stan) där innertaket är täckt av slingerväxter. Där satt vi i timmar, drack jasminté, och pratade om allt mellan himmel och jord. Av någon anledning kom vi in på änglar och andra övernaturliga fenomen. Om hur man ibland känner sig ledd och använd för något gott. Det var då han sade det, 4 små ord som gjorde min dag. Han berättade att första gången jag kom insläntrande i föreläsningssalen så kände han att; här kommer en ängel och ända sedan dess har han levt för de små samtalen varje dag.




Lördag den 5 Maj 2007

Förtroende

Lärde mig själv att sticka i veckan. Damen i affären, dit jag gått för att skaffa mer garn, tittade på det jag hittills gjort och berömde mig. Hon sade att jag kommer bli duktig på nolltid för att jag är sehr geschickt. Det betyder att jag är duktig på tyska. Tror jag. När jag gick ut ur affären och rotade i väskan efter stickningen slog det mig att jag faktiskt föresatt mig att börja sticka i evigheter. Ytterligare ett bevis för min teori, att allt men verkligen vill det gör man också - sinom tid. Ingen stress. Hjärtat har drive så det räcker och blir över. Det gäller bara att ha förtroende för sig själv.






 

2011

januari (1)

2007

september (1)
augusti (2)
maj (6)
april (9)
mars (1)