Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
User avatar

Attimi


41 år Female icon


Dagbok

Dagbok - April 2007

« Tillbaka till dagböcker

Den ljuva bofastheten i nuet.

Söndag den 22 April 2007

Nu

Nyss satt jag i parken i kvällsömt solsken och längtade mig ingen annanstans.
Det finns ögonblick då livet stannar upp och nuet är i fokus. I detta ögonblick av skärpa faller horisonten utanför bilden och framtiden ligger dold i något hörn någonstans. Allt som syns är ett nu vars blotta räckvidd hänför. Likt ett ägg från en paradisfågel växer den ljuvaste tanke i medvetandet.

Här är jag och jag lever! Vilken lycka att jag lever!

Idag blev jag så traumatiserad att det tog 3 par skor för att muntra upp mig.

Torsdag den 19 April 2007

Trauma

Fick två kärleksbrev idag. Varav det ena deklamerades inför hela min tyskakurs. Har vanligtvis en mycket vilande pinsamhetsgen men det här gick klart över även min relativt höga tröskel. Där satt jag och såg ut som en tomat medan de två rivalerna om min gunst kastade illasinnade blickar på varandras strupar. Själv hade jag precis innan bett vår lärare (nej, inget romantiskt där) komma med mig på en utställning med nakenmålningar av Lucian Freud. Han är den ende av mina wienska bekantskaer som jag tror jag kan få med mig på något sådant.

Tillbaka till tråden. Blev så traumatiserad av att bada i pinsamhetshavet att jag köpte två par skor (billiga) och sedan sprang jag på ett par tangoskor (billiga för tangoskor = inte billiga alls) och köpte dem med. Det känns som att gå på moln. Skorna vägde över dagsbalansen till ett svagt töväder.

Om en berättelse jag håller på att skriva om en berättelse och hur denna berättelse erövrar mina tankar tills jag tappar greppet om verkligheten.

Torsdag den 19 April 2007

Pianopuls

Pianopuls har tagit över mitt liv. Dagligen går jag och funderar på handlingen, fyller i mentala luckor. Inget annat skrivande intresserar längre - det är pianopuls för hela slanten. Och jag som avskyr deckare!!! Ironiskt

Dansade tango igår kväll och i omklädningsrummet haffade jag mina kurskompisar och började utan omsvep berätta hela historien för dem. Vi satt där i 20 minuter - alla fullständigt trollbundna. Flera av dem bad om internetadressen och blev jättebesvikna när jag sade att tyvärr är berättelsen på svenska.

Ingen av dem kände till termen dogmanovell. Konstigt.

Om hur kroppen minns långt efter att vi valt att glömma.

Måndag den 16 April 2007

Nu är tid att gråta

Igår natt vaknade jag och grät. Det är underligt vad gråt flödar lätt när man har varit sjuk ett tag. Det är svårt att behålla fernissan av jämnvikt när man har haft ständigt ont i flera dagar och inte tror på värktabletter. Jag var inte sorgsen - bara utmattad av smärta och dåligt sömn men på något sätt kände jag att min kropp var sorgsen i mitt ställe. Om det inte skulle låta så urbota fånigt tror jag den mindes hur jag mådde när jag vaknade upp en morgon för nästan ett år sedan och kände att idag vore en bra dag att dö. Det var våren när gråten dagligen fastnade i halsen - hindrad av vetskapen om att när den slutligen kom - då var allt över.

Så grät jag alltså igår natt istället...nästan ett år efter att gråten fastnade i halsen slapp den äntligen ut genom ögonen och vätte hår, hud och lakan.

Jag tror min kropp beslutade sig för att, nu var faran över. Nu var det dags att döpa mig i saltvatten

En kort fundering över hårvård och färghysteri.

Söndag den 15 April 2007

Hår

Tvättade håret idag, böjd över badkaret med kallt vatten skickande issmekningar över min hals och nacke. Vågade inte riskera att duscha samtidigt eftersom varmvattnet är så snålt tilltaget. Duschar i eftermiddag istället så kan jag försäkra mig om att håret blir riktigt utsköljt. Det är viktigt att det inte blir kvar några som helst schamporester i håret eftersom detta kan irritera och orsaka håravfall - det har jag lärt mig av bitter erfarenhet. Har sällan håret utsläppt nuförtiden och därför blir varje tvätt något av en överraskning. Herregud vad långt det är; och vad lent! Slutade färga håret för två år sedan och sedan dess har håret bara blivit vackrare. Alla pengar jag sparar på att inte färga det kan jag lägga på bra klippningar och hårvårdsprodukter av god kvalitet och nu får jag flera gånger i veckan frågan om var jag klipper mig och vilken färg jag har i håret. Ironiskt, att man ska lägga så mycket tid på att simulera hälsa bara för att upptäcka att att det är billigare och vackrare att bara vara frisk.
Om det vackraste landet i världen och en otroligt vacker film. Saanwarya, saanwarya: http://www.youtube.com/watch?v=2yJ1qZPhOzU

Lördag den 14 April 2007

Swades

Låg uppe sent igår och såg Bollywoodfilm på hackande LT. Sonu Nigam sjöng om hemlandet han längtar tillbaka till ackompanjerad av ett bildspel från Indien och jag överväldigades spontant av hemlängtan. Min näsa fylldes av doften av Naan och kycklinggryta smaksatt med fruktig curry från Madras.

Sedan kom jag ihåg att jag är svensk.

Osis!

Och just när man är uppe bland molnen och flyger bland tankarna i sitt mentala plan bestämmer sig nagon därnere för att rycka i fotkedjan.

Fredag den 13 April 2007

Salmonella

Har fatt salmonellaförgiftning och tillbringar nu tiden liggande yr pa sängen med magsmärtor knaprande koltabletter. Det hände sent igar kväll, som kronan pa en ganska kass dag - se Läka). Har förlorat en del blod och känner mig rätt svag. Usch, jag hatar att vara sjuk.
En liten insikt som nadde mig just idag - när jag försökte avhalla mig fran att vara manipulativ, vilket är svårt.

Torsdag den 12 April 2007

Läka

Gjorde en vän illa idag, det gick sa fort att jag knappt hann fatta det. En förflugen kommentar och hon rasade ihop som ett korthus framför mina ögon. Nu sitter jag här och mar daligt, inte sa mycket för det jag sade - för det var i ärlighetens namn inte sa farligt - utan mer för att jag, hennes vän, inte var mera vaken inför hennes sinnesstämning. Jag vet ju exakt vad hon gar igenom, hon har delgett mig sina bekymmer, bett om mitt rad, och jag hade ingen ursäkt att inte väga mina ord. Argh, denna tanklöshet tar kal pa mig. Men det handlar inte om mig - utan om henne - och nu sitter jag här och funderar över hur jag ska kunna göra allt bra sa fort sa möjligt, sa jag slipper plagas av skuldkänslor. Ja, det är absurdt, men precis sa tänker jag. Samtidigt guppar den förlamande, obekväma vetskapen i bakhuvudet att hur manga plaster man än sätter pa läker människor ända alltid i sin egen takt. För att det ska vara sa...
Ytterligare nagra tankar om skrivande.

Tisdag den 3 April 2007

Trasseltext

Det är tre minuter innan stängningsdax och jag pressar mig själv. Vill fa nagra rader pa pränt innan det är över och jag är utelämnad at mina kaotiska tankar. Mer och mer inser jag att detta att fa nagot nedskrivet är som att hitta en första trad i en tilltrasslad garnhärva. Ett nytänt hopp om uttrasslande av oöverskadliga sammanhang. Det finns en ordning och det gar att finna den.

Sa ofta pa senaste tiden har jag plockat upp en av dessa gamla tradar och finner plötsligt att det nystan jag frestats att klippa upp nu glider isär likt nysköljd spaghetti fran en gaffel. Sa lekande lätt att dess tidigare omedgörlighet nu nästan tycks inbillad.

 

2011

januari (1)

2007

september (1)
augusti (2)
maj (6)
april (9)
mars (1)