Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att vara bäst i allt, verkar vara så viktigt.............


JAG BARA UNDRAR

kan inte hjälpa, jag blir så trött
att höra och läsa om allt skryt

det är alltid någon som vill vara
bättre än någon annan

stå högst upp på piedestalen
vara bäst i allt, om inte, då blir
allt kaos

varför måste det vara så, varför
inte sluta denna kamp, visa lite
kärlek till varandra istället

överallt finns den kampen, att
vara störst, bäst och vackrast

det spelar ingen roll var man
befinner sig på samhällets
olika nivåer

kan inte hjälpa, men jag kan
förstå, om jag helst vill slippa
att det kan kännas bra och stort
om man har en finare bil än den
grannen har

om barnen har märkeskläder
medan grannen handlar på
second hand

det finns vuxna människor, som
måste hävda sig, tala om hur man
ska göra, och gör allt för att få andra
ur balans

vara bäst i allt, tala om att det andra
gör ingenting är värt, bara det som
den gör själv räknas

försöka tala med en sådan person
det går inte, nu har lärt mig, försöker
undvika dessa människor

vill inte bli utsatt, vill inte må dåligt
för något som någon tycker, för jag
är jag, och tänker så förbli

tala illa om mig, det rör mig inte
jag vet vem jag är, vad jag kan

jag vet också att man inte tycka
om alla, men man kan visa lite
respekt för varandra




anits 8 oktober 2009









Övriga genrer av anits VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-10-08 23:59



Bookmark and Share


  Anita Hanssen
"för jag
är jag, och tänker så förbli"
Bra formulerad styrka.
2009-10-12

  Rosen VIP
För alla dessa fattas det hela tiden något...
de söker materiella ting och tror att detta gör dem lyckliga
De har också lättare att säga till andra vad de är dåliga på
än att se kritiskt på sig själva...
bra skrivet!
2009-10-09

  Michaela Dutius
Det är de som är de verkligt fattiga som msåte skryta med materiella fördelar - utan att fatta att allt handlar om tur
2009-10-09

  poetryGirl
sååå sant
2009-10-09

    sajo
Dom är verkligen energitjuvar dom som vet bäst och ska förmana en hur man ska göra.

Bra skriftat
2009-10-09
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP