Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


eget foto


Tankar

jag går på vägen

som jag gjort så många gånger tidigare

jag letar efter stigen

den som gick genom granskogen

till tjärnen

den plats som i min barndom

och min ungdom

var en tillflykt

från mobbare som inte var

vad andra trodde dom var

jag flydde hemifrån

ville vara i fred

där på stigen kände jag lugnet

på bryggan satt jag länge

såg ut över vattnet

vet aldrig hur länge jag satt där

njöt av tystnaden och stillheten

till slut kom jag fram

stigen är numera liten och smal

inga granar finns där längre

jag kan se bryggan

där jag en gång

kände stillheten och tystnaden

nu syns stugan

som en gång var så vacker

i mina ögon

nu är den nära

jag ser och förstår

att träden är borta

ägaren har låtit ta bort

den vackra granskogen

som en gång

var en tillflykt för mig

när jag kände mig ensam

inte mådde så bra

av det mobbarna utsatte mig för

 

anits 17 maj 2023

 




Fri vers (Fri form) av anits VIP
Läst 113 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-05-18 11:59



Bookmark and Share


  Anya VIP
Så berörande berättat. Ser barnet framför mig som funnit sin tillflyktsort.
2023-08-28

  ResenärGenomLivet VIP
Så skönt att ha en lugn och trygg plats att gå till när man behöver det...även om omgivningen förändras, så har man ändå sina minnen kvar...en vacker och rofylld bild...
2023-05-18
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP