Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klockorna på sned

Hemma hos mig
hänger klockorna på sned

och här rättas inget till

Tiden på sned
det passar mig bra

linjär, det var längesedan
den går runt runt numera
eller snett

virvlar bland vindar
kastvindar hit och dit
30 sekundmeter i byarna

Väder och tid
hör intimt samman

Skilj på det, och
perceptionen blir
skev

En gång i tiden
Klättrade man upp
för traktens högsta bergstopp
och såg ut över landskapet

det var toppig tid
som gjöt sitt bly över
en liten del av världen
liten men o så vid
den föreföll däruppifrån

Men då
Stannade klockorna

Eller stod dom redan still
för alltid
i denna lilla del
av världen?




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 281 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-10-10 01:06



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Tiden är ju så fascinerande - och längt ifrån linjär - fin text, som jag för mitt inre öra hör dig läsa högt - ta med den nästa gång!
2009-10-10

  glittertindra
Den relativa tiden som upplevs olika beroende på upplevelserna, då blir tiden som Dalis klockor, alltid anpassad efter omgivningen, rinnande..
2009-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP