Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att vakna i frostens morgon


Sjötanden stryker medsols där svanar fallit höstfagra
som vita drivor

men av sol


Där är stiltjen dynamisk som stormen
lagd vid fötter

värmen lövtunn
glödgad vit likt svanarnas drivsnö
mättnaden fallen i blick
ögonlock bort


Strandnatten vilar kvar där månen ler solbländad
nog syns vintern

men av sol







Fri vers av korpfjäder
Läst 261 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-10-10 11:28



Bookmark and Share


  Gunnel André VIP
Underbar kontrastverkan!
2009-10-27

  glittertindra
bara älskar formuleringen värmen lövtunn, och de motsatser du använder för att beskriva just hösten, den vackra och fascinerande..
2009-10-10
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder