Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dom tar min hjärna

Dom karvar i min hjärna
med slöa skalpeller
det är ganska irriterande
ska jag säga

Dom vill ta bort nåt, tror jag
kanske är det en bit av min själ
eller något annat
kvasivetenskapligt flum

Själens existens är nämligen
inte vetenskaplligt bevisad
om ni nu inte visste det

Snart tappar jag andan
det är ett litet problem där
man kan inte ens utföra
de enklaste handlingar
i ett sådant läge

Dom letar kanske efter
hjärnans centrum för

Medkänsla, empati
populärt kallad
och möjligen efter
min självbevarelsedrift

Men Herregud dom
rycker och sliter
verkar försöka ta
Hela hjärnan, det börjar
göra ont nu, nånstans
därinne

Vad ska dom ha den till?

Stoppa i en burk med
formalin
och visa medicinstudenter
eller kanske juridikstudenter
som ett exempel på

Cerebrala felinställningar?




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 303 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-10-11 00:46



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Väl skrivet som ger en känsla av att inte få vara
2009-10-11

  Mr Lindemann VIP
Ja, jag träffade för ett tag sedan en kvinna på ett fik som sade att "de" hade satt dit ett anat huvud på henne. På frågan hur hon visste det, då hennes huvud, och i å med det även hennes "jag," fanns någon annanstans. Jag menar, finns "jaget" i huvudet eller i kroppen. Det hade hon inte tänkt på, medgav hon. Sedan började hon prata mo att hon styrde vädret, då var jag på väg bort...
2009-10-11

  glittertindra
hi hi, ja, det är en stor frustration återta sina tankar gång på gång i en värld där alla sliter i en.. den där känslan av att inte räcka till..
2009-10-11

  Catharina Edin VIP
Tycker du verkar ganska rättinställd. De vill nog ha ett gott exempel. Mycket bra beskrivning av ett övergrepp, sett inifrån!
2009-10-11

  peter markurth
dena är skickligt utförd....
2009-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP