Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattens ångest



Nu fryser gatorna till is i takt

Med lövens fall

Vindens aggressiva blåst

För värmens fåglar och sång bort

Den fulla månen skänker endast rampljus

Till vargens solo


Under den becksvarta himlens fall

Söker hon sig så rädd och vilsen

Tillbaka till den trygga famnen

Som hon nu insett vara den rätta hamnen


Och nu finns ingen väg tillbaka

Önskan att polstjärnan ska leda henne

På rätt stig

Från känslornas och svekens krig

Till att backa tillbaka den tid

Som gick i harmoni och i kärlekens frid




Fri vers av Broder Jakob
Läst 263 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-10-11 14:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Broder Jakob
Broder Jakob