Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

alltså sprack zarathustra


vem skapar solen och stjärnorna
säger du och lägger dina ben
över mina ord

[tystnad är inte min starka sida]

det är det samma som förhållandet mellan
vakenhet och sömn
jag placerar vänligt tändstickor
i dina ögon
som en kärleksfull stanley kubrickfilm
och smälter försiktigt ner dig
över golvets orangea urverk

vem skapar vatten och jord
säger du och försöker blunda
för mina tankar

[gud är död]

om vi nu ska prata om sanning
så är de runda sugmärkena
på blåvalarnas halsar
inte ett försök att suga livet ur
utan drömmen om att hålla kvar
som våldsamt dör
när inte ens åtta armar räcker till

framtiden flyter förbi
liksom den metafysiska konstens tröst

[finns inte på dvd]

så lyssna på ljudet
från den levande floden
och smek dess vänliga rynkor

för jag vet vem som skapar
med din mage mot min rygg




Fri vers av himlens hemlighet VIP
Läst 1261 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2009-10-12 11:06



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
jag öppnade först matintaget som för att utbrista i sång, men så fick jag hicka efter att ha läst resten av texten och det måste ha varit av pur stress
2011-05-31

  Ingela Svenson VIP
Återhållna existensiella frågor som diktjaget inte verkar vilja ha svar på, men de ställs ändå av en envis yttre som oombedd lägger sig i!
2010-09-14

  anthemos
Sugmärkena på blåvalarna är en bra bild, mäktig, vacker och framför allt jordnära som Nietzsche ville ha det.
2010-07-30

  aol
en stark skrift som gör ett bra intryck, djuplodande,
2010-07-22

  Lola
Det starkaste jag läst på länge, och jag älskar referenserna.
För att referera till vad ett troll sa en gång i tiden: Människor behöver något att tro på, så varför inte på dej?
DU är gud.
2009-10-13

    resilient
och så blev den här måndagsförmiddagen lite vackrare.
2009-10-12

  himlens hemlighet VIP
aristokratisk radikalism ällä?
2009-10-12
  > Nästa text
< Föregående

himlens hemlighet
himlens hemlighet VIP