Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I vilka villfarelser kan man inte befinna sig


De hypnagoga och jag

Denna höstkväll
finner jag mig
trampandes vatten
i en kylslagen flod
som rinner trögt
genom mellersta
Halland

Fryser och är varm
om vartannat


Sover och är vaken'


Vore bättre kanske,
med en sjö som
av sentimentala skäl
behållit lite sommarvärme
i sitt källklara vatten

De hypnagoga igen
rullar genom
ickemedvetandet
och skapar sina egna
mentala hållplatser

Där ingen buss någonsin
har stannat eller
någonsin kommer att

Stanna




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-10-12 23:13



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Så väl det känns igen.......där någonstans i mitten mellan......
2009-10-13

  glittertindra
Tillståndet mellan dröm och vakenhet, låst och samtidigt i drömmens värld, då är önskvärt med tempererat vatten.. :-) välja dröm.. :-) tittar drömskt ut i det blå.. lättare välja verklighet kanske.. :-)
2009-10-13

  Catharina Edin VIP
Vill inte vara hypnagog. Man kan få hallucinationer då. Mardrömslikt beskrivet!
2009-10-13

  Måna N. Berger
Nu fick jag först googla på "hypnagoga" för att förstå vad texten handlade om, och hu ja.. Ett tillstånd jag har upplevt, när man drömmer att man är vaken men någonting stämmer inte i rummet. Och det GÅR inte att vakna. Hemskt!
2009-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP