Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oxel

Oxeln, Sorbus intermedia,
där bladens ludna undersidor
är som fodret i en kappa,
och alltså mera välklädd än sin granne björken,
står där tätt invid vårt hus.
Och trots att stormen rister i dess grenar
så de knakar
– brakar,
vägrar bladen släppa tag.
Men så – Till slut en dag,
får även oxeln vika sig för tidens lag




Fri vers av Carl O Andersson
Läst 323 gånger
Publicerad 2005-10-16 12:38

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson