Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Och de som skulle vara förnuftiga? ? ?


Världens Ledare

 

Kära Ni förlåt mig att jag gnäller
men tyvärr blir jag allt vredare
för när det verkligen nu gäller
för folks och länders ledare
att visa upp förnuft och empati
så väljer de i stället låta bli. 

Nej, nu var och en syns oförmögen
att besluta sig för rätta valet
och som tuppen där på gödselhögen
blir vartenda utspel då helt galet.
Ja, en hemsk och tragisk komedi
som jag för all del ej vill delta i. 

Så trött på fördomsfulla herrar
som helt tycks sakna ton och takt
och vilka lösgjort alla spärrar
i sin enda strävan efter makt,
får Ni här ett ologisk mantra:
"Jag hatar de intoleranta!"




Bunden vers (Rim) av Carl O Andersson
Läst 427 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-09-05 10:45

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Läser och nickar instämmande. Bra rimmat!
2017-09-07

  lodjuret/seglare VIP
Som någon tidigt väl sagt, om de som söker sig till makt, om blott de fördes till ostört rum, gavs varsitt svärd av trä i tum, där träta de kunde om mest prakt.
2017-09-06

  Larz Gustafsson VIP
Jesus har sagt att Han ÄR Sanningen.
Det räcker för mig.
Religion kan muslimer, buddhister, hinduer och katoliker syssla med.
Jag lever i gemenskap med Jesus-
Är du nöjd med att leva i synd har du problem.
2017-09-05

  Carl O Andersson
Bäste Larz, det var just det som jag tänkt skulle vara knorren i dikten, det paradoxala och omöjliga. För jag kan ju inte samtidigt både hata och vara tolerant!
Och angående det religiösa perspektivet så känner jag mig faktiskt rätt så tillfreds. Ingen religion kan ju ha monopol på sanningen.

2017-09-05

  Larz Gustafsson VIP
Ja, intressant detta med mantrat. Ingen tolererar oss intoleranta.
Och de som tjatar mest om tolerans är i realiteten de mest intoleranta.

Vad har du själv valt? Du lever ett liv som är på kollisionskurs med Gud.
2017-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson