Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alla situationer är densamma

Livet är ingen fest. Bara spy-kalaset efteråt.
Sår i halsen, hes röst och stapplande steg. Vita ansikten som
tittar sig i spegeln och finner en bit av dagens tidigare lunch
fastklibbad i håret. "Moget" tänker man.
Går ut från toa-båset, och finner sig själv på en offentlig toalett.
Hur i helvete man kom dit, är lika trovärdigt att man får svar på, som att man
finner botemedel till AIDS. Man suckar, slänger allt i en kappsäck, gör ett litet hopp och får upp säcken på ryggen. Tunga kliv mot något som kallas hem.
Försöker minnas kvällen. Vet inte ens vad klockan är. Hinner jag beställa en kebabtallrik från Grill Corner? Låser upp sin skabbiga lägenhet, med det tredje paret extra nycklar. Slarvig, outbildad, Mcdonaldsarbetare. Är vi alla.
"Tänk om jag också kunde få dela min lägenhet med Livet"




Bunden vers av Fabiola
Läst 314 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-10-20 21:41



Bookmark and Share


  lycksele
Bra skrivet. Om den hopplösa verkligheten.
Du har Fint flyt i texten, även om det inte är allför trevligt.
2009-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Fabiola
Fabiola