Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingen Rättrådighet ryms i en pappkartong

Drar runt och letar
efter en förlorad själ
bland de hemlösas
gamla pappkartonger
där ett liv
ryms i en
tomkartong
under en gammal
presenning

Ingen snorkig

rättfärdighet
når hit

Ingen vederbörlig
rättrådighet

spillror och misär

Men här finns
Samma sorger
samma kärlek
helt vanlig mänsklighet
vars skepnad
döljer inget

men så slitet
så utan hopp

Men samma sökande

efter de små röda
värmeelementen

de som skall värma

samtidens
frusna själar





Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 814 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-10-22 17:44



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Mycket fint skildrat det här!!!!
2009-10-22

  Catharina Edin VIP
Ja, vi är samma, samma gamla människor, var vi än befinner oss, och söker alla de små röda värmeelementen - I know I do.
2009-10-22

  peter markurth
skickligt och vackert..bra flyt.
2009-10-22

  Kape
Väldigt vackert skrivet, du gav mig inspiration!
2009-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP