Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kryper nära och ler vild kärlek

Förbisedd triumf brinner våldsam dröm
återkallar rökens vidare synteser,

blickar hjärtan
helheten förför de sensitiva dårarnas skuggor i deras egenhändigt frammanade helveten,

brända hjärtans poesi raserar
i ditt inre härjar frid,

sjunger sakta kalla kårar då vi möter sanningen tillsammans sovande substanser ryter frid,

du log åt visdomens december som överskattad plattityd
bedrövad närhet falnar röken kvider ont i kärleken evig krusning väckte snarast drömmar,

fogar ögon samma väg i mörka hjätan vilka drömmer syner i din saknad då min vetskap kysste alltets nätta beröringar

då vi älskade tyst den natten dina verser talade din del
hunger sliter väntan ur en dröm,

vaknar nu tillsammans
evig blodpöl,

kryper nära och ler vild kärlek




Fri vers (Modernistisk dikt) av peter markurth
Läst 282 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-10-26 17:39



Bookmark and Share


  LenaJohansson VIP
mycket bra och läsvärd text
2009-10-26
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth