Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rimmad Vers

Att skriva vers på rim
kan verka vara ren dårskap.
Nej nu man måste skriva som Hikmet Nazim*
med fria versen som sitt redskap
för att överhuvud uppmärksammas
och anses populär,
annars lätt man av kritikerna rammas
och kallas ålderdomligt spektakulär.
Men då jag ej siktar på en boklig tryckning
jag bryr mig ej ett skvatt
utan tar det med en axelryckning
och fortsätter därför glatt
som en Salig Dumbom framhärda
och rimma på så gott jag kan.
Och att de mina alster avfärda,
ger jag blanka fan.

* Hikmet Nazim – turkisk diktare som gärna skrev fri vers och som ville ”avpolitisera” diktningen.




Fri vers av Carl O Andersson
Läst 622 gånger
Publicerad 2005-10-17 14:01

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Rita
*hihi* Bra rimmat om att man ska ge faen i dom som inte uppskattar rim!!!
Själv rimmar jag oftast oxå och presis som du så vackert formulerar det så är det inte riktigt "rumsrent" idag.
Men det ska kanske vara "lätt" att skriva poesi idag??? Vad vet jag....
Rimma på du! Det flyter fint o vackert!
2005-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson