Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

de som plöjts tunga


Idag har solen vänt
och horisonten sett sin egen nacke
Fjolliga fjärilar har lagt vingarna som täcke över vetefälten
de som plöjts tunga
bördiga likt kvinnoländer fyllda av åtrå

Det är inte tiden
bara det där eviga ljuset som lagt förstoringsglaset åt sidan
för att se med egna ögon
den där månen
kopulerande med oxens tecken i stjärnhimlen

Skulle vi låta oss förfäras
om städer och byar ville illfänas
och bryta äktenskapslöften mot andra sorts illusioner
Nej inte i dag
medan solen vänder fårorna mot himlen






Fri vers av korpfjäder
Läst 286 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-10-27 23:34



Bookmark and Share


  Gunnel André VIP
Underbar upplevelse av de sakta stelnande jordkokornas säsong!
2009-10-28

  halmstrå
Mäktiga ord, och en bild som inte vill lämna ögats fantasi. Du har hittat en ny stil tror jag.
2009-10-28
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder