Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarens sista leende



Den morgonen gick hon ut genom dörren som om hösten inte längre fanns där. Småfåglarna vid det nyss uppsatta fågelbordet såg henne och skakade näbbarna mot grindöppningen. Som om de visste.

Hon vände sig bort och gick med nedsänkt huvud. Ingen skulle se tårarna eller skrattet som lekte bakom dimmorna av sorg.
Men hur?

Hur vände dagarna av glädje till sådana som mardrömslikt vävde ordlös längtan inom henne?
Som födde leenden av sorg?

Framme vid grinden lät hon blicken fånga minnet av grönskan medan hon tog fram mobiltelefonen och lät tummen fullborda tiden medan hon såg vinterns första snöflinga falla.




Prosa (100-ordare) av korpfjäder
Läst 454 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-10-28 08:36



Bookmark and Share


  Gunnel André VIP
Jag kan inte låta bli att fnittra åt hur den moderna nallen letar sig in i livets både glädje och sorg....
2009-10-28

  Ronny Berk
finstämt och med ett drag av vemod; ett drag av förväntan; den ordlösa längtan från och till ; längtans leende...
2009-10-28

  walborg
Vemodiga stämningar som tiden avbryter för att kunna gå vidare.
2009-10-28

  Hannadraken
Inte så illa det - att fånga vinterns första flinga!
2009-10-28

  Ilona _L
Vacker och tidlös... fram till mobiltelefonen. Som en tidsinställd bomb!
2009-10-28

  halmstrå
Magiskt!
2009-10-28
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder