Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
veckans.


Det är bara att göra.

Det är bara att göra. Det finns inga regler. Ingenting är tillåtet. Det finns ingen rättvisa. Allt är på allvar. Kärleken är fri. Människan är fången. Vi super ner oss och rullar oss i smutsen. Vi står över såna världsliga tarvligheter. Livet är fantastiskt och mångfasetterat. Döden är beklaglig. Ämnet kan bara angripas medelst paradoxer. Ämnet kan inte behandlas alls. Historien om alla hittilsvarande historier är historien om historia. Dina ögon är som knivar är en ganska bristfällig liknelse för dem vars erfarenhet av knivar är att hacka grönsaker och täljt till någon pinne när de var små. Det är bra med vänner. Det är skönt att tvåla till en fiende. Det är vackert när saker brinner. All världens möjligheter ligger öppna. Det är ingen mening att göra sig till. Det gör ont när saker brister. Att berätta är inte lätt. Att ljuga är inte svårt. Ordningen är beständig. Rösterna är undflyende. Solidaritet kan flytta berg. Inte ens en bomb kan rubba solnedgången. Att längta är stärkande för karaktären. Hat är inte bara en känsla. Det finns vissa regler. Alla blir glada om de får göra som de vill.




Fri vers (Prosapoesi) av martin johnsson
Läst 288 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-10-30 23:46



Bookmark and Share


  asplausibelt
sådärja
2009-10-31
  > Nästa text
< Föregående

martin johnsson
martin johnsson