Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
veckans.


tre handklapp

bilens lyktors ljus på det stillastående vattnets yta
och vattenväxternas blad och pojkarnas ölburkar
i sluttningen och ormbunkarna på järnvägsbrons fästens sidor
och krogen dit vi går
för att lyssna på samkönade rockband
pianot börjar spela
långa brutna ackord
klara rosa rosor doftar
sönderslagna i regnet
tvättstugan cykelförrådet
dragspel flöjt långt bort
blöta torget
huvudvärk och tandgnisslan
sjöfåglar och lommens rop
en fisk som slår ytan
platta pappersmuggar
källsortering och den eviga frågan om mjuka plastförpackningar
kyrkan byggplatsen
och skogens röda och rosa och lila och gula
efter regnet
fåglarna börjar skrika igen
sina sånger om strid och territorier
var försiktig elektriskt stängsel
mopeder i cirklar
de spelar kort på lastkajen
bakom affären
krossad datorskärm på vägen
stiliserat muck på parkeringen
vägar på vattnet
sjösätta det fallna trädet
blåklocketuva
och sitter som en bildstod i fören
gråter som en klockspelare
löjlig som ett barn

tre handklapp
för himlen över ån
tre handklapp
för rökgas och tulpaner
tre handklapp
för ett minne som en sveda som en värk

stadsmissionen fjädrar och skynken
jesus tittar ner från molnen på tavlan
till och med den rätta jesuslukten
elektriska ljuskronor
skepp till tak
änglar på tavlor vaknar över de små
kaffe kaka kroppen i soffan
plockar upp smulor med fingrarna
lärd som en skata
röker som en borstbindare
svär som en präst

tre handklapp
för himlen över ån
tre handklapp
för marsvinen i skogen
tre handklapp
för döda dadaister
och en tyst minut för vår oskyldiga barndom
nej tjugo sekunder räcker
tre handklapp och ett skrik
och en tyst minut för vår pinsamma ungdom
och låt den börja nu




Fri vers av martin johnsson
Läst 359 gånger
Publicerad 2010-05-13 23:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

martin johnsson
martin johnsson