Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När orden hör handen släppa taget


Någon håller min hand genom dimmorna
hör
alla röster säger orden

levande genomströmmar
utan syn
alla röster säger orden

Någon håller min hand genom dimmorna
alla orden
men rösterna

en enda

Så faller liv som löv
ser multnandet kroppsligt mitt eget
värmande som dun

där släpper du taget


Så färdas dagen med mitt sinne flätat
underjordens rötter vet

Och ordet formar stoft
som mullen doftar ljus
varde

i intet vilar allt








Fri vers av korpfjäder
Läst 286 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-10-31 11:07



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Det här är så mjukt och innerligt, så självklart enkelt får du det att låta...det är mycket mycket vackert!
2009-11-05

  walborg
Underbara bilder och associationer och så slutraden och så punkt slut! Stiligt!
2009-10-31

  Gunnel André VIP
Förtröstan kallar jag detta förhållningssätt till allas vår utgång från denna vår sinnevärld. Som vanligt hanterar du de stora frågorna varsamt, men tydligt.
2009-10-31
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder