Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Behöver inte förstå, bara göra min plikt

Jag har svängt om
det är fel
allting är fel
allt som jag gör

nej jag ska inte längre

försöka hävda mig jämt

nej nej jag fogar mig

jag ska resa varje dag

precis som ni har sagt

tre timmar är ingenting

nej, jag behöver inget liv

helt riktigt, inget liv alls

står en vägg där, men jag
behöver inte gå in i den
bara för att den står där

nej

inte sova mer

bara min plikt

jag förstår så väl att ni

att ni som bestämmer

inte kanha det så jobbigt

nej det är ju så långt för er

nejnej samma väg är inte lång

inte när jag reser den

och jag ska ju vara glad

inte känna smärta över dom
kränkta människorna mer

nej

det är inte mitt jobb

inte mitt jobb att känna

nu har jag

svängt om, helt faktiskt

erkänner mina fel

erkänner att jag är blödig

lat slarvig och

fullkomligt otidsenligt

en gnällig oeffektiv tant

men nu ska jag

effektivt dissekera gnällspikarna

snabbt expediera mina åtaganden

utan tillstymmelse till

känsloengagemang

inte kräva att jag ska

förstå allt

man behöver inte förstå

säger dom som bestämmer

man behöver bara

göra sin plikt

dag-natt-dag-natt






Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-11-01 19:24



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
ibland biter man ihop, ibland sjunker man ihop inför allt som är förgjort - välbeskrivet
2009-12-02

  Suzy med punkterna
Låter som AF
2009-11-02

  Catharina Edin VIP
Nej men kära nån, så kan man ju inte ha det. Hm.
Roligt att se, att denna text blev Uppmärksammad!!!
2009-11-01

    ej medlem längre
Ja det känns ibland som att det är lika bra att bli en zombie..
Jättebra skrivet!
2009-11-01

  peter markurth
ja kanonflyt
2009-11-01

  Trädflickan
Härligt flyt i texten.
2009-11-01

  Måna N. Berger
Men du är ingen robot, du är en människa!
2009-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP