Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några onomakkopoetiska funderingar.


Älgskog

läxförhör 4B
Diktamen

Kan man höra före?
Öronen, i alla fall mina
hör ju efter att någon pratat.
-vet tant om ni säljer mjölk?
-ett ögonblick ska jag se efter.

Ord 1.

Va? Älgskog?
Ää...l..j....nä, älg e me g.
Älgskog va ju när man är kära
och tycker om varann, pussas.
Pussas älgarna i dimman på morgonen
när dom står på fotona, så där man ser?

Tänk, brodell, dit gubbarna går.
Varför vill farbröderna gå och se
en massa tanter som sitter och broderar?
Helknäppt och virkat.

Ord 2

nyckel
Lätt som en plätt plättlätt.

Ord 3

Va? Vänta
-Bengan, Bengt, va vare för ord?
-fröken hör.
-va?
-smööörgåås
-smörgås?
En makka, flera makkor, två limpor.
Vad måste skotten göra, eller inte göra
för att bli mackad?
Schackmatt utan makka, skicka en makka.
Klara fem studsar i somras.

Läxa 5b
Chapter 39

-excuse me Sir.
-yes, Can I help You?
-yes, you problamy might.
Do you know the way to Victoria Station?
-oh, yes, as a matter of fact, I do.
It´s right here, where we stand.
-really?
-yes
-so is this town down?
-I beg your pardon?

Ge mej ett ord att stafva
och du får
på wolli
ett mackulerat universum
av mig



























































Fri vers av Olof Lagerhorn VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-11-03 23:42



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Vilka ordsvängar
vilka orddängar
Du får ihop
finurliga
ordscooooop!
2010-02-09

  Ewa-Britt Nilson VIP
Vilka ordsvängar
vilka orddängar
Du får ihop
finurliga
ordscooooop!
2010-02-09

  peter markurth
bra
2009-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Olof Lagerhorn
Olof Lagerhorn VIP