Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tryggheten i två tomma händer



Hon står framför mig med utsträckta händer.
- Här, säger hon, du får allt.
Hon är skyldig mig pengar för hyran hon inte betalt. Fyra månader av den inkomst som ger mig andrum. De där pengarna som skulle göra mig själv skuldfri.
- Det här är allt jag har, säger hon.
- men du är skyldig mig… Jag tystnar.
För vad är hon skyldig mig egentligen?

- Du? frågar hon senare. – Kan jag ta ett par mackor?
- men du …
- Hyran. säger hon. Det är allt jag har.

Och då förstår jag.

Jag har inte heller mer än mina två tomma händer.




Prosa (100-ordare) av korpfjäder
Läst 320 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-11-04 10:04



Bookmark and Share


    glasa VIP
jag träffas
som jag brukar göra av dina dikter
känslan
av
insiktsarbete
om
skuld
och aha:et
som avslutar i sista meningen
stå där var och en av oss
var och en
med våra utsträckta tomma händer

du skriver så jag får begrunda
och fundera mig

tack så väldigt mycket
2009-11-29

  Hannadraken
Skrämmande närgången liten 100-ordare!
2009-11-11

    ej medlem längre
fina tankar väcker den här. vi har blott luften mellan våra händer...
2009-11-06

  Gunnel André VIP
Som sagt, ett etiskt dilemma som kräver stor livserfaren lyhördhet.
2009-11-04

  walborg
Den som inget har, av den skall även det sista bliva taget. Etiskt och fint, men var går gränsen och vems är ansvaret?
2009-11-04
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder