Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De rädda änglarna

Solförmörkelse i mitt hjärta
månskymning i min själ

tankar av svart stoft
slår rot där plats finns

tomma, öde och isbelagda
vida landskap breder ut sig

vid horisonten syns siluetter
av de svarta korparna

de som förebådar död,
så påtaglig blir ångesten
när orden tar form

i ett naket träd mot
en mörknande himmel
sitter dom, med svarta fjädrarna

Tankar utan ord är inga tankar
ordlösa känslor, syns inte

på de mörka molnets kant
hänger de rädda änglarna

Dom som aldrig vågade
dyka på det djupa

aldrig tog sats när de hoppade
de återhållsamma
de försiktiga
de höjdrädda

Och ingen slirade mer
på orden




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-04 15:07



Bookmark and Share


  Nanna X
Jag tror de flyger till slut, de är ju ändå änglar. Eftersom änglar inte har föräldrar kan de ju inte bli utsparkade ur boet. Men eftersom de är flera kan de väl hålla varandra i händerna och bilda fallskärm för säkerhets skull. Fast då blir det kanske svårt att flaxa? Jag vet inte riktigt, men jag tror det kan lösas på något sätt.
2009-11-05

  Catharina Edin VIP
De höjdrädda änglarna - hur ska de våga flyga - eller gör de det bara, till slut?
2009-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP