Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LJUSET



Så länge hon har färdats
på alla öppna vatten
med vind i sina segel
och änglars skydd i natten

trots många hårda stormar
och hinder på sin färd
fanns aldrig nånsin tanken
att lämna denna värld

blev jagad utav vargar
och rovdjuren var många
men hon var fast besluten
att livets njutning fånga

så många steg på vägen
som ändå trampats snett
när hon sin sanna värme
till fel personer gett

hon trodde på det goda
hos alla och envar
men plötsligt såg hon tydligt
att hon stod ensam kvar

var fanns väl all den kärlek
som de andra pratat om
nu gråter hon till minnen
som hon sparat djupt inom

det viner hårda vindar
stormen river hennes bröst
men det svaga gryningsljuset
som hon skönjer där i öst

det ljuset vill hon fånga
och aldrig släpper hon det sen
nej alltid ska det brinna
som en ledstjärna och vän









Bunden vers (Rim) av Junitvillingen
Läst 810 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-11-05 09:24



Bookmark and Share


  aol
underbart vacker så fin poesi so går till mitt hjärta och där dröjer sig kvar,
2010-09-23

    ej medlem längre
Det andas atmosfär
av mytologi här
fint skaldat!
2009-11-11

  Nikolai Jungsin VIP
Hoppet som ledstjärna det är nog det som lyser starkast i den mörka natten..
2009-11-08

    J. Herward
tjaa... vad kan jag säga dig kära poet..
du lyckades beskriva
det som ingen kan
beskriva

jag ska bokmärka denna
för jag känner att
den passar fint här
hos mig

så tack för att
du finns här på poeter
oc skriver något så
obegripligt
sant, bra, fantastiskt
och urskönt.....



verkligen sann poesi utan namn
2009-11-05

  Bodil Sandberg VIP
En helt fantastiskt vacker dikt kära poetissa!!!kommer att tänka på Ayla..i grottbjörnens folk..vet inte riktigt vad det är ..men..kanske det lite ensamma ..strävandet..

rödaste rosor och varm applåd helt suveränt fint!!
2009-11-05

  ULJO
En fantastisk skapelse av dig, härlig rytm, fina rim. Vad mer kan man begära av ett mästerverk.
2009-11-05

  Larz Gustafsson VIP
Definitivt din bästa hittills.
2009-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen