Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tom brunn och bländverk

Brunnen där molnen
hämtar sitt vatten
har sinat nu

Hänger dystertungt
och djupgrått ovanför
molnen från brunnen

Baskermössan på
käckt på svaj
paraplyet berett

Dansar vi ut i nattens
ödesdans, den som inte
vet några gränser

Flyttfåglarna sveper förbi oss
likt sjok av tung vind
tvångsfåglar, domsfåglar

Inte gör det oss nånting
för när klockan slår
vänder vi hemåt

Strålkastarskenet rakt
i våra ögon, så hotfullt
och regnet över oss

Sköljer från öppna himlasår
dränker all vår glädje
och tiden vräker omkull

Den vänder om, blickar bakåt
och klockorna stannar
för ett ögonblick

Och tornuret slår
tolv slag
elva slag
tio slag
nio slag
åtta slag

Tills vi inte lägre
vågar lyssna

Avslöjar

Tidens Bländverk










Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-08 21:49



Bookmark and Share


  Nanna X
välskrivet som vanligt! anar jag en ny, dyster ton?
2009-11-09

  Catharina Edin VIP
Väldigt vackert detta, ödestyngt och förutspått av tvångsfåglar, domfåglar -
2009-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP