Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fatalietider

Jag har slutat vattna mina krukväxter
när städhjälpen varit här
och allt är rent och skinande
kladdar jag ner i köket
drar ner disk och tappar
saker på golvet, får de ligga kvar

möss i fällorna som luktar
så vadå?
Tömmer jag dom kommer nya

Har slutat betala mina räkningar
varför skulle jag? Det kommer
ju fler imorgon

Hur länge kan man hålla på
innan kronofogden kommer?

Jag utmanar

dumpar mina vänner
när dom vill hjälpa mig,

Nej

dom vill ömka mig och skratta
svaghet är ett skämt

Fatalietider ska hållas
dammråttorna sopas upp
bäst föredatum går ut
och allt

Luktar ändå gammalt




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-11-06 22:44



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
'inom vilket något skall fullgöras' - och sen är det försent - något som diktjaget verkar sträva efter - vad händer om man INTE håller fatalitiden - det kanske inte är livsfarligt, eller är det det?
2009-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP