Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det som räknas är styrka

Föreställde mig
ett ynkligt slut
där skönheten
för länge sedan
var förlorad

och vi vet så väl
att den alltid saknat
egentlig betydelse

det som räknas
är styrka

hade jag en gång
kraft
hade jag en gång
en innebörd

så är den utrunnen nu

bara kantbitar
återstår

och huvudvärk

inte för att det är
svåra år

nej

det är bara så
att täckelset fallit

som man kunde
förutspått
om man vågat

Om man gjort
sig mödan

Gråtit har jag gjort
gråten är slut och sinad

Inte ens skrattet
har något ljud kvar

Och rökslingorna

Tätnar

Idogt






Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-11-09 00:03



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Mycket innehållsrik och insiktsfull text som rymmer så mycket men allra mest sorg och ledasenhet - skringra röken, snälla diktjag, så du ser och syns -
2009-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP