Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...


Sitter på stan

Jag sitter på stan och ser allt passera
Framför mig står en man och spelar dragspel
Nött av tiden
Folk går förbi honom utan att märka
Att han behöver deras välgörenhet
Dom tänker på sig själva istället för att göra nytta
Efter ett tag reser jag mig
Bestämmer mig för att ge honom min sista slant
Jag känner folks blickar i min rygg
Hör hur dom tänker: "Ge inte efter"
Han tittar tyst bedjande på mig
I hans hatt ligger endast en femma
Den reflekterar himmelens ljus
Folkets blickar tränger igenom mig
Tills det inte finns något kvar av empatin
Ändå lägger jag ner min sista hundring




Fri vers av Amanda O
Läst 382 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-11-07 00:01



Bookmark and Share


  Amanda O
Tack allihopa! ^^
2009-11-07

  thyra
Mycker vacker handling i din text! Fint skriven!
2009-11-07

  stenen/ Yv Ericsson
Så bra du måste må!
Att folk inte lägger i pengar kanske beror rädslan över att det skall köpas droger. Mycket fin dikt tacck! kram
2009-11-07

  lycksele
En liten slant är något.
Men vi tänker på oss själva.
Om man ville så finns det så mycket att hjälpa de utsatta i samhället med. Men det överlåter vi så gärna med varm hand
till Frälsningsarméns gatumission.

Tillsammans skapar vi klimatet i vårt land.
Och tyvärr lär det inte bli bättre efter jul heller.
2009-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Amanda O
Amanda O