Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Maktlösheten man känner som ung, transsexuell tjej är något jag inte ens skulle önska min värsta fiende...


Jag föddes i fel kropp

Varje dag när jag vaknar
Kommer samma tanke upp i huvudet
Den ligger där och gnager på min pannlob
En önskan som jag länge haft
Säkert enda sedan jag föddes;
Att, istället för min nuvarande kropp
Vara en man
Hur många gånger har jag inte brutit ihop,
Börjat gråta och beklaga mig över detta?
Jag har tappat räkningen

Om någon skulle fråga mig
Vad det är för fel
Skulle jag förr eller senare bli tvungen att svara
Sanningsenligt
Sanningen gör ont
Vetskapen om att jag är född i en kvinnas kropp,
Fel kropp, hotar att ta över mig
Göra mig galen och förtära mig inifrån
Det värsta är att
Hur många jag än berättar det för, föräldrar,
Psykologen, kompisar, syskon...
Så kan de inte hjälpa mig




Fri vers (Fri form) av Amanda O
Läst 561 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-06 22:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Djupt berörande... kan inte föreställa mig hur det måste kännas. Önskar dig all lycka i framtiden och skickar massa styrkekramar till dig.
2011-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Amanda O
Amanda O