Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maktutövaren

Vi ställer krav
på er nu

Ni kommer inte undan dem
håll tag i rockskörten
dra upp kragen

Genom gränsländerna
när gränserna vidgas

Gå över och

Tag plats på andra sidan
rätta sidan

Vet att ingen
finns längre kvar
bland era förfäder
ni är lossryckta nu
ni är rotlösa
och utan sammanhang
och vi vet att

Utnyttja det

Vi drar fördel av er
räddhågsenhet

Ha!

Ingen svaghet
tolerereras
inga skavanker

Låt dom
felunderrättade
och ofärdiga gå!

För vi har
nycklarna
till era liv
Eraynkliga liv

Skrattar, ler i mjugg
råhet sipprar ut
mellan tänderna

Gör inga försök
att dölja

Inte numera

Vi behöver inte
lura er längre
ty ni är i vår

Makt




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-11-07 19:57



Bookmark and Share


  Nanna X
Stram rytm som understryker innehållet!
2009-11-08

  Catharina Edin VIP
Ja, vad har man att säga till om EGENTLIGEN? Inte mycket alls, som framkommer så smärtsamt tydligt i denna dikt -
2009-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP