Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Betraktarens resa

Sitter i bilen
musiken flyter med
hjulen som rullar
kör mjukt mellan
torra kullar

Cikadorna hörs
när jag stannar till

En kepsman med sina getter
tittar förbryllad
på den ensamma kvinnan

Och min ständiga längtan
någon annan stans
alltid med kartan

Betraktaren i mig
som vill se främmande
människor med främmande liv

Betrakta och tänka mig
den kvinnans tankar
med de tre barnen
det trötta ansiktet
sen skrattet, med väninnan
eller är det en syster

Getaherden bor nog
där i den rangliga hyddan
men kanske har han
fru och vilda barn
i närmsta by

Och glädje blandat med
tunga bördor
kvinnan som går flera mil
varje dag, samlar

Den stränga livsformen
bär hijaben som en självklarhet
långa klädnander som jag
skulle snubbla på

Och jag frågar mig

Vad är frihet?

Frihet att vara rotlös?
Utan vapen att möta
verkligheten?
Värdegrunden här
är inte min
så vad vet jag om deras liv?

Ser jag skönhet här
i vardagslivet, gemenskap

Eller ser jag tunga bördor
fångenskap och
dagliga kränkningar?

Men kom ihåg;
Allt är inte alltid
vad det ser ut

Att vara







Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-07 22:23



Bookmark and Share


  Nanna X
"Och min ständiga längtan
någon annan stans
alltid med kartan" - så är mitt liv också, bra beskrivet.
2009-11-08

  Catharina Edin VIP
Mycket bra slutsats! Det är verkligen inte alltid som det synes vara - du har så bra tankegångar som är lätta att följa och stimulerande att läsa -
2009-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP