Rom 12:2 ;2 Kor 10:3-5; Hebr 4:12

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Rom 12:2 ;2 Kor 10:3-5; Hebr 4:12




SINNETS FÖRNYELSE

jag borde börja röja

i min föreställningsvärld

gå fram med den machete

som är Ordets skarpa svärd

här slingrar sig lianer

och reptiler med ibland

små skorpioner ilar

genom gräs och över sand

 

 

 

det måste röjas upp här

så att man kan komma fram

jag lät det gro igen och

det är ju synd och skam

för allehanda ogräs

kan sprida sig med hast

jag måste hitta rötter

där skräpet sitter fast

 

 

 

i himmelsk blixtbelysning

syns allt så väldigt väl

de tistlar och de törnen

som frodas i min själ

och murgrönan är giftig

så den ska också bort

här ska det växa druvor

och frukt av annan sort

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON  091108




Bunden vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-11-08 19:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra när man upptäcker det som grott och rotat sig i sinnet! Utan "himmelsk blixtbelysning" kommer man inte till botten av rotsystemet.
Fint förmedlat om hur det kan bli när man låter det gro igen!
2018-08-18

  Sommarnattsljus
Härlig text! Får mig på gott humör. Mest gillar jag de sista raderna i de två sista verserna: "Jag måste hitta rötter där skräpet sitter fast", och " och murgrönan är giftig så den ska också bort här ska det växa druvor och frukt av annan sort".

Det enda som inte flyter ner som honungsmjölk är andra raden i andra versen. Om du plockar bort "att" så behålls rytmen.

Allt det bästa! S
2009-11-12

  Night Soul Woman
Fint skrivet! Bra rytm, en vacker läsupplevelse:) Tack för läsningen!*applåd*
2009-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP