Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blundar och Förnekar

Det jag inte vill se
döljer jag nu
och känns inte vid

Glasklara guldögon
tittar bara rakt ut och förbi

Och blundar sen
när sanningen sticker

Kramar en boll av
vitt papper i min hand

Som om inget har hänt
jag är oberörd och
absolut ingenting har hänt

Smicker rinner av som sand
ingen känner vattnet

Vattnet som stiger
upp över fotknölarna

Droppande kondensen
svarta mögelhinnorna

håll bara överläppen stelt
leende, stryk undan håret

Och klä dig i mörkret
så syns inte den
kalla handen som famlar
efter din hals, känns inte

Iskylan




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-11 07:18



Bookmark and Share


  Nanna X
jag håller med Catharina, detta är glasklart!
2009-11-11

  Catharina Edin VIP
Något av det bästa du skrivit här, älskar papperet i handen och det stela leendet - älskar mörkret -
2009-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP