Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det grå

Jag kände hur mitt hjärta försvann in i det grå.
Hur tvåsamhet blev ensamhet och allt gick i stå.

Jag ser en kvinna leva mitt liv, i mitt hus.
Hon ser lycklig ut, lever i sus och dus.
Hennes blick är glädjefylld och hon trivs och mår bra.
Jag begrundar allt från ovan, jag är ensam kvar.

Vi ligger i sängen. Min kropp så nära hans.
Han viskar hennes namn om natten.
Ett vackert namn som påminner om mitt.
Men det är hennes kropp han känner,
hennes hud han berör.
Tillsammans lever de ett liv som borde vara mitt.

När tvåsamhet blir ensamhet och allt går i stå.
När två hjärtan tappar takten och jag inte längre kan nå.
Jag ser henne ta hand om mina barn.
Hon träffar mina vänner och äter min choklad.
Hon lever mittt liv.
Jag är utanför.

Han kommer hem, stänger dörren och läser tidningen.
Han frågar inte hur jag mår eller vad jag har gjort.
Jag sitter i min vrå och ser allt från ovan.
Kvinnan som lever mitt liv
ler med en outgtrundlig blick.

Mitt hjärta fylls av grå längtan.
En längtan att få vara din.
Få vara en del av det liv du inte förnekar.
Ett liv i paradiset önskar sig många.
Jag önskar bara mitt eget liv i mitt eget hus.

Kvinnan upptäckte mig idag.
Hon stannade upp och såg på mig
som om hon visste att jag var där.
Men mitt liv levs i ensamhet,
så hur kan hon ana?

När tvåsamhet blir ensamhet och allt går i stå.
Hur ska jag nånsin kunna veta att du lever ditt liv
för oss två.
Hur ska jag få kraft att be kvinnan flytta ut?
Hur ska jag kunna ta över mitt liv
som ingen längre ser?

Min blick har slocknat
Mitt hjärta har sagt sitt, på väg in i evigt vitt.

När tvåsamhet blir ensamhet och allt går i stå.
Jag vänder mig sakta om
Men det är dig jag ser gå.




Fri vers av Annimon
Läst 368 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-11-11 18:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Annimon
Annimon