Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Demokrati när den är som bäst

Till dem som har,
och så vidare

Till dem skall vara givet,
just det, så är det!

Se där, en Åsna!

Det är så vi ser ut

Och kom ihåg: Om dom frågar
så ha ingenting hänt!
det kallas

Utpressning

Här vilar ingen på lagrarna

Och morötter används fortfarande
liksom piska

Välj vapen i striden; om du vinner får du själv
välja hur du ska avrättas;

Det är demokrati det!

Jag väljer att dränkas i havet

Så kan jag simma iväg
till det sjunkna Atlantis

för trots att
jag rest över
hela världen
har jag aldrig
varit på

Atlantis






Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-17 12:54



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Havet - en flyktväg för den förtryckta - och dessutom drömmen om Atlantis - vet jaget hur att simma?
2009-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP